El Club Bàsquet Gavà es va fundar l’any 1972. És un club familiar, jove, dinàmic, promotor de noves tecnologies, participatiu i involucrat en activitats socials, esportives i culturals de la ciutat.

A banda de les competicions esportives on participen els diferents equips del club, El CBG es caracteritza per ser «Un Club diferent», amb el desenvolupament de diferents programes d’integració, solidaritat i cooperació. Projectes diversificats amb accions que es materialitzen, esdevenint un club pioner, donat que ha estat el primer a Espanya en comptar amb un equip de jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual . (Equips Specials)
Aquesta filosofia social es tradueix també en programes com el  “Bàsquet a l’Alba”, competició 3×3 oberta a tothom que omple els divendres del mes de juliol des de fa deu anys, o el programa “amb D de dona”, amb diverses accions que tenen per objectiu la total integració i igualtat de la dona dins el món esportiu.

La solidaritat és un altre pilar referent al Club. A través de l’ONG ACCeDE, que treballa a Etiòpia en un projecte social-educatiu i esportiu, jugadors/es i entrenadors/es del club tenen l’oportunitat d’ajudar a nens i joves etíops fent allò que més els hi agrada: el bàsquet. A través de l’esport, s’aconsegueix millorar la qualitat de vida dels joves etíops a la vegada que es fa una feina de sensibilització al nostre entorn.

Podeu consultar els diferents projectes que el Club porta a terme en aquesta mateixa web.