XAVIER ESTEBAN, ENTRENADOR JÚNIOR FEMENÍ.

La ronda rápida

Una película?

Sóc fan de STAR WARS

Un grup musical?

Coldplay

El teu menjar preferit?

La paella de la mama. Insuperable.

Que no toleres?

Porto malament les queixes, excuses i la falta de lluita en els meus equips. “SOM GUERRERES”.

Que cal per aconseguir un món millor?

Que tots pensem una mica més en els altres.

Primer any de júnior per a la generació 2002 femenina i primer any com a entrenador a l’equip, després de fer molt bones temporades amb la generació 2000. Quina valoració fas d’aquests primers mesos de feina?

Com bé dius, veníem de tres grans anys de feina a INTER amb la generació 2000, amb dinàmiques de treball, hàbits i automatismes de joc molt consolidats. El repte per mi en agafar les noies del 2002 era canviar en primer lloc aquest “paradigma”, i m’explico… no crec en aquella dita de “el maestrillo i el librillo“, el “librillo” s’ha de repensar temporada a temporada, cada equip és diferent en relació a les característiques i potencial de les seves jugadores, dels interessos de l’entorn i dels objectius que es puguin plantejar des del grup i/o el Club.
Amb els meus ajudants, van aprofitar aquest estiu el nostre viatge a Àfrica per repensar bé la nostra metodologia i sobretot, li van donar moltes voltes a com treure el millor de cadascuna de les nostres jugadores per a potenciar l’equip. Una dada interessant que ens va donar molts malts de cap es que tenim quatre jugadores esquerranes a l’equip, tres d’elles que juguen a la mateixa posició.
Durant aquests primers mesos ens hem anat coneixent, hem construït plegats una forma de treballar, d’entendre el bàsquet i la identitat de l’equip…, molt content de la feina i l’esforç de totes les jugadores i les famílies durant aquests mesos i, sobretot del fet que, a poc a poc, jugadores, pares i mares, i els entrenadors hem fet pinya, ens hem anat implicant més i més i la veritat és que estem tots molt il·lusionats i esperançats de fer un bon final de temporada.

L’equip es troba a una posició de privilegi al grup 01 del nivell A, líder amb només dues derrotes. Quin és l’objectiu per aquesta segona volta? Us veieu a la final a quatre territorial?

Les noies han treballat molt i molt dur des del 27 d’agost, i aquest esforç ha tingut la seva recompensa en clau de bons resultats. Ens troben a una bona situació per afrontar l’últim tram de la temporada, amb possibilitats de ficar-nos per segon any consecutiu a una final a quatre territorial de nivell A, aquesta vegada sent equip de primer any. Tenim una situació complicada per les lesions, però tothom està tirant del carro i això em fa ser molt optimista.

Parlem una mica de futur, veus possibilitats de competir a la categoria interterritorial la temporada vinent?

La generació 2002 té una espineta clavada amb l’INTER des del primer any de cadet. Va ser una temporada molt dura per moltes circumstàncies, i crec que es mereixen poder estar i competir en aquesta categoria a bon nivell. Si continuen amb aquesta actitud de treball i la progressió que portem, sense dubtes ho intentarem.