AMB D DE DONA.

Des de la temporada 11/12 que vam prendre la decisió de fer un “reset” a la nostra secció femenina quedant només 4 equips, en el quals el nostre “primer equip femení” era un preinfantil de la generació del 99, el nostre objectiu era fer un pas decidit i sense retorn cap a una estructura femenina igualitària envers la masculina.

Tot i les dificultats, sobretot a l’hora d’apropar el bàsquet a les noies més petites, (per diferents motius: socials, econòmics, excés d’oferta d’altres activitats, esportives o no, etc…) i crear des de bon començament equips complerts d’una mateixa generació, avui podem dir que la situació, si no es idíl·lica, poc té a veure a la de l’any 2010.

A la temporada 18/19 son nou els equips femenins federats, amb representació a totes les categories, des de premini a sènior.  I no només això, la presència femenina s’ha fet patent a tots els estaments del Club. Hem passat d’una única primera entrenadora a la 11/12 a cinc a la 18/19 i de una entrenadora ajudant a la 11/12 a 4 a la 18/19. Auxiliars de taula, delegades d’equip, delegades de camp, directives… el pes de la dona al Club Bàsquet Gavà és, ara mateix, fonamental i no s’entendria el Club de cap altra manera.

Aquest cap de setmana de març, els Deus del Bàsquet han volgut que tingués lloc un partit de bàsquet femení on, a més de les jugadores, fossin entrenadores, segones entrenadores i delegades. Cap Home a la vista. Era la oportunitat per fer coincidir també auxiliars de taula, delegat de camp i àrbitre femenins. La resposta de tothom ha estat fantàstica i hem pogut gaudir d’un moment que de ben segur es repetirà cada vegada més a tots els pavellons d’arreu.

Hem aprofitat també per recordar accions passades com el nostre Amb D de dona, (2012/2018) o la campanya de vídeo “Ni + Ni – . Som Iguals” (2018) que ens han portat al punt on estem. Aquesta es la direcció correcta i cal seguir treballant.

Volem agrair la participació i col·laboració a l’acte a les noies del CB Llor, i la seva entrenadora, Montse. A la Cristina Miquel, que ens va arbitrar el partit, i al Comité d’Arbitres de la FCBQ. Al senyor Joan Fa, president de la FCBQ. A la Maria Lluís, vicepresidenta de la FCBQ. A la Raquel Sànchez, alcaldessa de Gavà. Al Germán Barrena, regidor d’esports. Al Josep Mª Barrabés, president del Club Bàsquet Gavà i com no, a TOTES LES NOSTRES DONES, les dones del Club Bàsquet Gavà.