ACCEDE. La nostra ONG treballa en un projecte il·lusionant a Etiòpia.

ACCEDE és una petita ONG sorgida a l’any 2010 d’un grup de pares i  mares  amb  inquietuds del Club Bàsquet Gavà. Des de llavors, porta a terme un projecte de cooperació al desenvolupament a Etiòpia.

Durant els primers 5 anys el treball es va centrar a l’escola Adengur de Woldiya on es va dotar al centre de les infraestructures i serveis bàsic necessaris com ara aigua i llum, de les quals no disposava, es va millorar el sanejament i es va construir una  pista  esportiva al pati de l’escola. Això ha permès la creació d’ equips de bàsquet sota la supervisió de la Federació Nacional Etíop.

Paral.lelament, la Federació Etíop ha inclòs el projecte d’ACCeDE dins el Pla Nacional de Promoció de l’esport a Etiòpia i compta amb el suport del Ministeri de Joventut i Esports d’Etiòpia. Aquest fet possibilita la consolidació del projecte i aconseguir que els nens i nenes més desfavorits puguin practicar esport però sota la premissa que han de continuar la seva escolarització. Ens assegurem que no hagin de deixar l’escola per ajudar a la família, puguin practicar esport i tenir un àpat saludable, com a mínim, un cop al dia gràcies al programa de beques impulsat per ACCeDE.

D’altra banda, participem amb entrenadors i jugadors del CBG en la creació de la primera escola de Minibàsquet a Etiòpia, concretament a la ciutat de Wolkite, juntament amb la Federació Etíop de Bàsquet. La intenció es traslladar aquest model a d’altres zones del país.

D’altra banda, es realitza un programa de sensibilització adreçat al nostre jovent. Els nostres cooperants, entrenadors/es, jugadors/es del club tenen l’experiència de conèixer de primera mà la realitat diària d’aquests nens i nenes a Etiòpia, i, un cop aquí expliquen la seva experiència als joves gavanencs.