Ens complau convidar-vos el proper divendres, 18 de gener, a las 19 h. a la sala d’estudis  del Pavelló de Can Tintorer, a la presentació de la novel·la de l’Albert Villanueva, «Por hacer a tu muerte compañía.»

Com ja sabeu, l’Albert es soci i col·laborador del Club Bàsquet Gavà, amb el que tenim el privilegi d’acollir la presentació de la seva primera e interesantíssima novel·la a casa nostra. Us esperem a tots !!

Quan Julia Rovira torna a la seva ciutat natal després de vint anys, ho fa com una dona derrotada i carregada de buits. La falta de l’avi al qual mai va conèixer ha marcat la seva vida des de nena, arribant-la a mortificar i a fer-la sentir incompleta. La imatge que guarda d’aquell avi és la que la seva família li va anar conformant a base de records.

Un dia, en el seu nou treball en el Centre d’Història de la ciutat, descobreix una foto en la qual reconeix al seu avi al costat de Francesc Macià. Aquella troballa desencadenarà una recerca que li permetrà anar coneixent realment a Martí, un jove idealista dels anys vint.

En aquest procés, Julia descobrirà un avi molt diferent al que li havien explicat a casa… Un avi que, unes vegades per principis i unes altres per necessitat, es veuria implicat en els moviments anarquistes i independentistes de la Barcelona dels anys vint i trenta.

Al mateix temps, Julia va recuperant aquella infància i aquella joventut que va deixar abandonades quan va fugir de la ciutat…

La novel·la es mou en dos plans: la recerca de Julia en el present i la vida del seu avi en el passat. Mentrestant, el lector assisteix en ressorgir de Julia com a persona a partir de l’ensulsiada personal i ètica del seu avi.

La novel·la és atrapante i ben escrita. Albert Villanueva ens convida a gaudir d’una història que no et resultarà indiferent.

«Por hacer a tu muerte compañía» és una novel·la per a llegir i recomanar! (Font: www.recomendamoslibros.com)